Brave New World conferentie

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum
9 - 10 nov. 2020
Locatie
Naturalis Centrum voor Biodiversiteit

Brave New World conferentie

Brave New World Conferentie

De Brave New World conferentie is een jaarlijks terugkomende conferentie voor mensen die willen weten wat de toekomst in petto heeft en hoe dit impact kan hebben op hun bedrijf, beleid en leven. Op maandag en dinsdag, 9 & 10 november 2020 komen verschillende werelden van cultuur, filosofie, wetenschap en technologie samen. We willen een discussie aan gaan over wat de ethische en sociale impact van nieuwe technologieën zijn voordat de innovaties word geïntroduceerd in de maatschappij.

Dit jaar is het tijd voor de 5de editie van Brave New World. De locatie van dit jaar zal Naturalis centrum voor biodiversiteit zijn, waar een select aantal mensen de sprekers live kunnen bijwonen. Dit jaar zal de conferentie ook online live te zien zijn zodat je er ook bij kan zijn uit het comfort van je eigen bank.

Maandag 9 november – The future of inequality

Dit thema gaat in op vragen zoals: zal technologie de scheiding tussen rijk en arm groter maken? Wat zal de impact van human enhancement zijn op de verschillende groepen in de maatschappij? Zullen A.I.-robots ooit strijden voor gelijke rechten? En zouden we echt gelukkig zijn in een wereld waar iedereen gelijk is?

Dinsdag 10 november – Starship humanity

Starship humanity zal focussen op onze maatschappij voorbij de grenzen van planeet aarde. Wat zullen de gevolgen zijn van decennia reizen in de ruimte? Zullen we mentaal, fysiek en sociaal veranderen? Hoe kunnen we een compleet nieuwe maatschappij bouwen met nieuwe normen, waarde en verwachtingen zonder te verlangen naar 'de oude dagen'? Blijven we mensen?

Tickets
Online tickets voor studenten:  € 12,50 voor 1 dag

Helaas is door de aangescherpte corona maatregelen de fysieke bijeenkomst van Brave New World gecanceld. Als je al tickets hebt gekocht heb je een mail van Everbrite ontvangen waarmee je de tickets kan retourneren.

Kijk voor meer informatie op de website van Brave New World.

Onze sponsoren