GitHub

Githublogo


Op de Ångström GitHub worden repositories gehost die code en templates bevatten die voor jou misschien wel handig kunnen zijn bij het studeren.

Hiernaast zijn op HHS-TN.github.io ook de GitHub-repositories van verschillende docenten te vinden.

Op https://desktop.github.com/ is Github te downloaden.


Wat is Github?

Github is een erg handige internet hosting service voor software development. Het wordt vaak gebruikt als host voor open-source software development projecten. Je kan er dus hulp vinden voor al je programeer problemen.

Hoe ziet dit eruit?


De master, dit is de hoofdtijdslijn. Hierin zijn alle originele bestanden te vinden in een onaangepaste staat sinds de laatste merge (dit wordt later uitgelegd, is niet nodig om nu al te begrijpen), dit wordt tevens ook niet aangepast door recente bewerkingen.

De branch, dit is een parallel project, waarbij de meest geüpdatete master eenmaal is gebruikt en daarna is bewerkt in een aparte tijdslijn. Dit zorgt ervoor dat er een (werkende) master beschikbaar is naast dat er tegelijk code wordt aangepast. In een branch worden er vaak enkele bestanden bewerkt, en hoeft dus niet de gehele repository worden gedownload.

Github_tijdslijn.png

Een merge, voegt een bewerkte versie van bestanden in een aparte versie (branch) terug in de master, waarbij de branch na de merge niet verder wordt bewerkt. Tijdens het mergen is duidelijk te zien welke aanpassingen er zijn gemaakt in bestand(en), hierbij zijn toegevoegde, aangepaste en verwijderde regels te zien in de interface van de desktop applicatie en op de website. Hierna is er een geüpdatete versie van de master waaruit nieuwe bewerkingen kunnen plaatsvinden.

Een fork, dit is ook een parallel project, maar hierbij wordt wel de hele repository gekopieerd. Het idee van de fork is dat dit een losstaand project wordt dat hierna niet meer terug wordt gemerged wordt in de master. Dit wordt vaak gedaan als de code die wordt aangepast niet bij de doeleinden van de master behoren.

Github_Project_Progress.png

Onze sponsoren